Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 10 augustus 2010

Sony: tegelijk verschillend beeld kijken op één 3D TV

Sony heeft een techniek bedacht waardoor het mogelijk is om drie verschillende beelden voor drie kijkers op één 3D tv te kunnen bekijken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de ene gebruiker een film kijkt, de ander zijn of haar favoriete serie volgt en een derde een game op de Playstation speelt terwijl zij allen voor dezelfde tv zitten.

Hoe werkt het?

3D brillen hebben shutters die open en dicht gaan. 3D brillen blokkeren het linker- en rechteroog om de beurt en kunnen dan bepalen welke beelden je wel of niet ziet. De beelden van de film worden dan bijvoorbeeld geblokkeerd voor diegene die een serie kijkt en andersom. De techniek is ook goed toepasbaar bij een multiplayer game, waarbij elke speler een ander beeld kan zien. Zo heb je geen splitscreen meer nodig. Of wat dacht je van voetbal kijken in de kroeg, waarbij groepen kijkers verschillende wedstrijden kunnen bekijken.

Patent

Sony heeft patent aangevraagd op deze techniek. Het patent bevat ook de mogelijkheid om twee 3D beelden weer te geven, zoals een 3D game en een 3D film tegelijk spelen/bekijken. De techniek is nog wat beperkt, maar als 3D schermen sneller worden, kunnen er nog meer beelden tegelijkertijd bekeken worden.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt plasma-discounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top