Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 04 september 2009

Plasma-Discounter.nl in top 5 beste online tv aanbieders

Het gebruiksonderzoek van WUA naar online televisie aanbieders geeft een mooie uitslag voor Plasma-Discounter.nl. De website behaalde en prachtige top 5 positie. De winnaar? TV producent Philips. Deze fabrikant springt eruit op criteria als vertrouwen, vindbaarheid en imago, maar is weinig gericht op conversie.

De deelnemers aan het onderzoek kregen de vraag om - op internet - op zoek te gaan naar een televisie tussen de zes- en negenhonderd euro. Het onderzoeksbureau WUA bracht het surfgedrag van de respondenten in kaart met als resultaat dat de website van Philips het meest gevonden werd. Het vertrouwen in de merknaam bleek het belangrijkst voor respondenten.

Reactie WUA

‘Op enkele deelaspecten laat de website zelf echter te wensen over’, schrijft WUA. ‘Ze geeft een matige eerste indruk en wat gebruiksvriendelijkheid betreft komt Philips.nl niet verder dan een tiende plaats. Zo hadden meerdere respondenten de indruk dat de website puur informatief is: ze zagen de online winkel over het hoofd. Desalniettemin geven de deelnemers aan direct bij de fabrikant te willen bestellen, wat naast Philips en Sony ook andere organisaties op ideeën zou kunnen brengen.’

Wehkamp.nl

Wehkamp.nl kwam uit de bus als de meest gebruiksvriendelijke website, maar verliest het op imago en vertrouwen. Ondanks dat Wehkamp het meest getoond wordt, is het bezoekersaantal toch lager dan diegene op de website van Philips. Prijs is wel enorm belangrijk! Ten minste 10% van de ondervraagden zouden het liefst bij Wehkamp kopen,omdat de prijzen daar t.o.v. de site van Philips.

Plasma-Discounter.nl

Overigens breidde Wehkamp.nl zijn aandeel op de markt voor televisies onlangs flink uit door de overname van Create2Fit en diens webshop Plasma-discounter.nl. Deze heeft een geweldige top 5 positie weten te veroveren!

BCC imperfect maar succesvol

BCC staat op nummer 3 en maakt een goede eerste indruk. Over de functionaliteit is men echter minder positief. Zo zou de website van BCC traag zijn en wordt er te weinig informatie over productspecificaties gevonden.
Conclusie
WUA deed ook een onderzoek naar het online kopen van digitale camera's. Uiteindelijk concludeerde het WUA dat ‘potentiële klanten bij het oriënteren naar een televisie meer vertrouwen hebben in de directe aanbieders en minder behoefte hebben aan vergelijkingssites dan bij het uitkiezen van een digitale camera.'
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt plasma-discounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top