Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 09 april 2014

De Ultra HD televisies van Plasma-discounter.nl

De nieuwe line-ups van 2014 beschikken ook over de nieuwe 4K tv’s, ook wel Ultra HD televisies genoemd bij Plasma-discounter.nl. Klinkt heel mooi natuurlijk, maar wat is een 4K Ultra HD tv precies? Wat zijn de voordelen tegenover Full HD? Wat voor effecten heeft Ultra HD op je energierekening? Niet onhandig om allemaal te weten, dus lees snel verder!

Een Ultra HD TV

Bij een Ultra HD televisie moet je goed opletten dat merken het ook een 4K of 4K Ultra HD televisie kunnen noemen. Alle benamingen zijn in principe hetzelfde, het gaat allemaal over een Ultra HD televisie. Bij een Ultra HD televisie heb je een zeer hoge resolutie. De resolutie is minimaal 3480 x 2160 pixels. Om dit even duidelijker te maken; een Full HD televisie beschikt over een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Bij een Ultra HD televisie lijkt het meer alsof je door het raam zit te staren dan dat je naar een scherm kijkt!
Wat daarnaast nog anders is, is dat een 4K televisie 4 pixels heeft en een Full HD televisie maar één. Het makkelijkste om dit te omschrijven is dat je een televisie voorstelt met vier Full HD televisieschermen: waarbij twee onder en twee boven.
Met 4K Ultra HD kijk je dus naar beelden die een stuk scherper en realistischer overkomen dan met een Full HD televisie. Echter, ook de kwaliteit van het signaal is hier van belang en het zegt nog niets over het verversingsratio, kleurweergave, kijkhoek of andere beeldweergave-eigenschappen. Deze onderdelen zorgen ook allemaal voor een betere beeldweergave.

Kan je alles kijken in 4K?

In principe kan je alles wat je op televisie voorbij ziet komen in een 4K-weergave kijken. Er zit hier echter wel een maar aan, omdat nog niet alle beeldbronnen een 4K-signaal hebben. De meeste televisies zullen proberen het beeld up te scalen naar een bijna 4K-resolutie, maar dat is dus niet hetzelfde!
Het kan misschien nog wel even duren voordat alle films in een 4K-resolutie worden gefilmd, omdat ze hiervoor flinke investeringen moeten doen. Bij foto’s en games is dit wel anders. Digitale foto’s worden namelijk al in een hoge resolutie weergegeven en bij games is het eenvoudiger (en goedkoper) om deze al in een hoge resolutie te maken.

De kosten van een Ultra HD televisie

Toen de eerste Ultra HD televisies uitkwamen waren deze behoorlijk prijzig, maar zoals het bij alles werkt: steeds meer merken komen met 4K Ultra HD’s televisie en als er meer massaproductie komt, dalen de prijzen ook.
Een Ultra HD televisie hoeft daarnaast qua energiekosten ook niet veel duurder te zijn. Dit komt voornamelijk doordat televisiefabrikanten steeds meer manieren vinden om het energieverbruik van hun televisies laag te houden. Daarom hoeft het helemaal niet zo te zijn dat een Full HD goedkoper is in energieverbruik dan een Ultra HD televisie.

De Ultra HD merken

In 2013 kwam Sony met de eerste Ultra HD televisie en niet kort daarna volgde Samsung. In 2014 hebben al een stuk meer merken ook 4K Ultra HD televisies in hun assortiment. Bij Plasma-discounter.nl verkopen wij 4K televisies van de volgende merken:
LG
Philips
Samsung
Sony

Neem een kijkje in ons assortiment en wil je de verschillen liever met eigen ogen zien? Kom dan eens langs in onze showroom in Naarden aan de Bronsstraat 10a. We zien je graag langskomen!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt plasma-discounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top